Logo
(Po-Pá, 9-17 hod)
0 ks
za 0,00 Kč
Nákupní košík je prázdný
Potřebujete poradit? Neváhejte nás kontaktovat.

Recept na výrobu šípkového oleje

Jak na výrobu šípkového oleje?

Zralé plody šípku (sběr na podzim) omyjeme, osušíme a vložíme je do uzavíratelné sklenice tak, aby olej lisovaný za studena  nejlépe slunečnicový byl nad plody (1/2 plodů a polovina oleje). Sklenici necháme stát na slunečném místě nejlépe na parapetu a každý den ji protřepeme. Zhruba za měsíc olej přecedíme.

Použití oleje:

- do jídla například  salátů nebo jen tak pokapat zeleninovou polévku 

- samostatně (stačí pár kapek oleje aplikovat odlíčenou a vyčištěnou pleť nebo klidně natřít celé tělo)

- nebo přidávat do svých domácích kosmetických produktů  např. pleťových krémů, balzámu na rty, tělových olejíčků atd.)

Co vše obsahuje šípkový olej ?

především velké množství  vitamínu C  (až 12 % kyseliny askorbové), který  je doporovázený  biologicky aktivními látkami, které účinky vitamínu  zesilují a doplňují. Označují se jako P-faktor a jedná se o bioflavonoidy, které nejvíc zvyšují odolnost cévních kapilár. Dále vitamí B1 a B2, provitamín A, kyselinu nikotinovou, karotenoidy, antioxidanty, organické kyseliny, dále třísloviny a slizy a další.

V kosmetice je vhodný pro suchou, zaralou  pleť, pomáhá předcházet vzniku strií, vrásek, vyhlazuje, redukuje již vzniklé vrásky, má velké regenerační účinky, dobře  hojí  jizvy a popáleniny. Má protizánětlivé účinky. Reguluje pokožku a podporuje správnou funkci kolagenu. 

Líbil se článek? Sdílejte ho s přáteli

 

 

 

 

AKTUÁLNÍ INFORMACE A DĚNÍ FIRMY

FACEBOOK

INSTAGRAM

INFORMACE PRO ZÁKAZNÍKY

 

 

Dotazy a informace

PROVOZOVNA

 Bylinkářství

Nákupní 426/1, 736 01, Havířov - Šumbark

IČ:01475321

DIČ: CZ01475321

 

 

 

   

 

 

 

 

 

 

 

 

Kontaktní osoba
Logo
Biokado s.r.o.
Zdeňka Dostálová
Zdeňka Dostálová
(Po-Pá, 9-17 hod)
Copyright ©2013 biokado.cz
Vytvořeno na Eshop-rychle.czEshop-rychle.cz
Zpracování osobních údajů můžete ovlivnit úpravou svých preferencí ochrany soukromí.