Logo
Nevíte si rady? Zavolejte.
(Po-Pá, 9-17 hod)
0 ks
za 0,00 Kč
Nákupní košík je prázdný
Potřebujete poradit? Neváhejte nás kontaktovat.

Recept na hlohovou konfituru

V přírodě vidíme dost často trnitý keř pod obecným názvem "Hloh obecný". Kvete bílými nebo růžovými květy v měsíci květnu. Plody má k dispozici na podzim.. Hloh je taková srdeční bylinka, a to opravdu doslova. Používá se při léčbě srdeční arytmie, snižuje vysoký krevní tlak a doporučuje se jako prevence infarktu nebo anginy pectoris.

Připravila jsem pro vás recept na konfituru z hlohových plodů,  protože právě teď začíná ta pravá sezóna na sběr a zpracování.

Suroviny:

1 kg hloh plod

Třtinový cukr (množství není uvedeno, protože záleží od vaší chuti)

150 ml vody nebo sirupu z máty a meduňky 

Postup:

Hloh opláchneme pod tekoucí vodou vypeckujeme, dáme do hrnce přidáme vodu nebo sirup , cukr a na mírném ohni vaříme za občasného míchání přitom se snažíme hloh co nejvíce rozmačkat. Přibližně po 30 min je konfitura hotová. Samozřejmě uděláme talířkovou zkoušku. Nalijeme do skleniček a otočíme dnem vzhůru. Po vychladnutí uchováváme v lednici. 

Preventivně si dávám 1 lžičku do čaje a tím pomáhám srdíčku. 

 

Líbil se článek? Sdílejte ho s přáteli