Rooibos s divokými plody 100g

- Kompletní specifikace
- Hodnocení 4
- Komentáře 2
- Rooibos s divokými plody 100gSkladem109 Kč95 Kč bez DPH
Příběh Rooibosu začal před více než 300 lety, kdy domorodí křováci z této oblasti, lid Khoisan, sklízeli listy z rostliny Aspalathus Linearis. Používali listy k výrobě bylinných léků na mnoho neduhů. A milovali lahodnou, aromatickou chuť. Čaj Rooibos se vyrábí z trsnaté, nízko rostoucí rostliny Aspalathus linearis. Pochází z pohoří Cederberg v Jižní Africe a žádné jiné oblasti po celém světě jej nedokázaly úspěšně pěstovat. Obecný název „rooibos“ znamená v afrikánštině „červený keř“ a popisuje sytě červenou barvu čaje. Sladká chuť s tóny karamelu a vanilky. Čaj rooibos je oblíbenou bezkofeinovou alternativou černého čaje.
Sklizeň probíhá brzy napodzim na dvouletých keřích. Stříhají se větvičky o délce cca 40 cm. Posekané větvičky, se na lince nadrobno nasekaji a zhrnou se do hromad, které se nachají fermentovat. Poté se rozprostřou a suší se.
Připravili jsme pro milovníky rooibose skladbu s divokými plody nabytými vysokým podílem přírodního zdraje vitamínu C.
Podporuje imunitu, přináší pocit osvěžení a energie.
Divoké plody rakytníku, šípku a černého rybízu dodávají směsi lahodnou, osvěžující a výjmečnou chuť. Užijte si přijemnou chvilku s tímto čajem každý den, zvláště v době snížené imunity. Naší bylinnou směs ocení milovníci dobrého čaje všech věkových kategorií.
Složení čaje:
rooibos (Aspalathus linearis), šípek plod (Rosa canina, fructus), jeřáb ptačí plod (Sorbus aucuparia, fructus), rakytník plod (Hippophe rhamnoides, fructus), černý rybíz plod (Ribes nigrum, fructus), trnka plod ( Prunus spinosa, fructus)
Tento čaj je velmi oblíbený neobsahuje kofein (tein) a pomáhá zýšit obranyschopnost organismu.
Způsob přípravy
100 °C
6-8 min.
1-2 čajové lžičky na 1,5 - 2 dl
Chuť a tóny
Sladká chuť s tóny karamelu a vanilky s lehce kyselkavou příchutí doslazená medem si zamilují nejen děti, ale i dospělí. Čaj se po zalití barví do červena nebo až do mahagonového tónu. Intenzitu chutě ovlivňuje doba luhování.
Intenzita | ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Chuť | ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Trpkost | ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Obsah teinu | ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Kvalita | ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Opakované zalití | ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |